سفری به کلمبیا,منبع قهوه جهان|نحوه تولید قهوه|مزرعه قهوه
سفری به کلمبیا
یکی از مبادی اصلی قهوه در جهان
در این سفرنامه تصویری با گزارشگر سایت معتبر coffeenate همراه خواهیم شد تا میهمان یکی تولید کنندگان مهم قهوه کلمبیا باشیم . خانواده ریوس "Rios" در مزرعه سرسبز الدسکانسو el descanso ما را با یکی از خواستگاه های این صنعت چند میلیارد دلاری بیشتر آشنا خواهند کرد .
وقتی به کلمبیا فکر می کنید ، حتما به قهوه هم می اندیشید . اخیرا من توسط کافی شاپ Café de Colombia به کلمبیا دعوت شدم تا علاوه بر سیاحت ، از روند کاریشان در زمینه قهوه بیشتر مطلع شوم و بازدیدی از یک مزرعه قهوه داشته باشم . من هم فرصت را از دست ندادم ، فرصتی برای آشنایی با مردمانی که پشت داستان قهوه کلمبیایی زندگی می کنند . مزرعه داران ، کارگران تعاونی های قهوه و کارکنان Cenicafé ( مرکز ملی تحقیقات قهوه در کلمبیا ) . سفر من چند روزه به پایان رسید اما تجاربی الهام بخش کسب کردم که تا آخر عمر با من خواهند بود .
پیشرفته بودن صنعت قهوه :
من در کلمبیا از دیدن گستردگی و پیشرفت صنعت تولید و برداشت قهوه بسیار تعجب کردم . پیشرفته بودن صنایع قهوه در این کشور با عقب ماندگی مردمان آن ، شدیدا در تضاد است . زندگی خوب و رفاه تنها مخصوص مزرعه دارانی است که مالک زمینهای خود هستند . رعیت ها و کارگران تعاونی های قهوه زندگی بسیار سختی دارند .
مشتریان آمریکایی دنیای قهوه را تغییر داده اند :
مطلب دیگری که در این سفر به نظرم جالب رسید ، اثر شدیدی است که بازارهای قهوه دنیای غرب بر این کشور گذاشته اند. همینطور که مصرف کنندگان غربی بیشتر در مورد روند تولید قهوه - از بذر قهوه تا یک فنجان قهوه داغ در یک کافه – آگاه می شوند ، توجهشان از قفسه های فروشگاه ها بیشتر به سمت کشورهای تولید کننده و مبدا قهوه معطوف می گردد . این مساله باعث توجه بیشتر تولیدکنندگان به کیفیت و ماندگاری محصولاتشان شده است ، همچنین موجب شده کارفرمایان در برخورد با کارگران و مزرعه داران امور اخلاقی را بیشتر رعایت کنند . من فکر می کردم در این سفر بیشتر نگاه می کنم و از تصاویر و منظره ها استفاده می کنم اما آنچه اتفاق افتاد متفاوت بود ، من گوش دادم و یاد گرفتم ...
و عکس های سفر :
این هم از عکس های کلمبیا .
کلمبیا کشوری که تولید کننده بعضی از مرغوب ترین انواع قهوه در جهان است .
مسئولان کافه Cafe De Colombia در مورد حفاظت از برند قهوه کلمبیایی و برنامه ها و چالش های پیش رویشان توضیح دادند.
ما میهمان جلسه تست قهوه شدیم که در آن سه نوع قهوه با طعم های گوناگون از سه منطقه مختلف کلمبیا را امتحان کردیم . اغلب مصرف کنندگان تصور می کنند تمام قهوه های کلمبیایی طعم یکسانی دارند ، این تصور کاملا اشتباه است . بسته به محل برداشت ، طعم محصول هم متفاوت است .
صبح روز بعد با هواپیما به Pereira رفتیم که تا مزرعه مورد نظر ما یک ساعت با ماشین فاصله دارد
سفر از فرودگاه به مزرعه قهوه که در منطقه Vereda Alto de la Mina در شهر Chinchina واقع شده با دیدن مناظر سرسبز کوتاه به نظر می رسید.
زندگی کلمبیایی
مالک مزرعه آقای Luis Alirio Rios ، به همراه من
مزرعه قهوه el descanso
میوه قهوه ، هر میوه دو دانه تولید می کند
میوه های قهوه معمولا وقتی قرمز هستند چیده می شوند
کارگران قهوه موظفند که دانه های رسیده را جدا کنند . اگر از مقدار خاصی دانه کال جدا کرده باشند ، جریمه می شوند .
فراوری قهوه
بعد از چیدن میوه های قهوه نوبت به فرآوری آنها می رسد . میوه ها باید قبل از اینکه خشک شوند یا بترشند به وسیله ماشین آلات مخصوص از دانه ها جدا شوند . به این روند شست و شو می گویند که حاصل آن قهوه ای به نام “parchment coffee” می شود ، که همان میوه قهوه با پوستی نازک است .
دستگاه جدا کننده میوه از دانه
دستگاه خشک کننده دانه های قهوه که پوست دارند . این دستگاه به تناوب دانه های قهوه را می چرخواند .
قهوه با پوست نازک Parchment coffee
قهوه های سبز برای ارسال به تعاونی آماده می شوند.
در تعاونی از محصول قهوه نمونه های صد گرمی گرفته می شود . نمونه ها بررسی و محصول درجه بندی می شود . کیفیت بالاتر یعنی قیمت بیشتر برای محصول .
اینجا بخشی از آزمایشگاه مجهز Cenicafe ( مرکز ملی تحقیقات قهوه در کلمبیا ) است
این نمودار اینفوگرافیک هم نشانگر 6 گونه اصلی قهوه کلمبیایی ، محدوده کشت و طعم غالب آنهاست .
آفت قهوه هم به این گیاه در کشورهای مختلف آسیب زده است.
این هم یک وعده غذای کلمبیایی در راه بازگشت به خانه
پ.ن:
- ۹۵/۰۷/۱۱